How to Make Tunnels?

Here we talk about TheoTown in general.
User avatar
gvictorff
Former zFlamee
Reactions:
Posts: 58
Joined: Mon Oct 01, 2018 4:56
Location: Rio de Janeiro
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

How to Make Tunnels?

#1

Post by gvictorff »

I've seen this screenshot on Theotown Discord. How to Make this?
The supposed Tunnel
The supposed Tunnel
:bc

User avatar
flakes
Metropolitan
Reactions:
Posts: 111
Joined: Wed Dec 27, 2017 21:43
Location: Virseyge | Barcelona (Secondary home)
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Plugin Creator

Re: How to Make Tunnels?

#2

Post by flakes »

You have to build a tunnel just when the hill starts, and finish. Attached a horrible drawing xD

Image
:json :mine

President of the Republic of Virseyge

I like videogames, warships, spaghetti and skycrapers ( and urbanism in general ).

User avatar
gvictorff
Former zFlamee
Reactions:
Posts: 58
Joined: Mon Oct 01, 2018 4:56
Location: Rio de Janeiro
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Re: How to Make Tunnels?

#3

Post by gvictorff »

flakes wrote:
Sat Jun 08, 2019 21:52
You have to build a tunnel just when the hill starts, and finish. Attached a horrible drawing xD

Image
Thanks bro!
:bc

User avatar
mdk_813
Inhabitant of a Country
Reactions:
Posts: 860
Joined: Fri Dec 16, 2016 2:38
Location: Germany
Plugins: Show

Platform

Re: How to Make Tunnels?

#4

Post by mdk_813 »

Hm, it doesn't seem to be as easy as in your drawing...
After a lot of trial and error I came up with this result (see below). Sometimes I had to start the tunnel 2 tiles from the slope and sometimes 3 tiles from the slope in order to get the tunnel portal. But for some road types (and the rail) I couldn't get a visual connection between the tunnel portal and the road (rail) at all, no matter what I did.
Is there a special trick to it that I should be aware of?

20190609002006_1_1.jpg
My Plugins: Link

Update Sep 12, 2020:
As I am not really active here anymore, I am not able to answer any PMs in time.
So, as long as you mention me in the plugin and the description, feel free to use or modify my plugins for your own creations.

User avatar
Lobby
Developer
Reactions:
Posts: 3590
Joined: Sun Oct 26, 2008 12:34
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Re: How to Make Tunnels?

#5

Post by Lobby »

My intention is to add a "constant level" mode. That should make it much easier to build such tunnels :mine
=^._.^= ∫

User avatar
yusuf8a684
Inhabitant of a Planet
Reactions:
Posts: 1300
Joined: Sun Dec 10, 2017 22:09
Location: Turkiye
Plugins: Show

Plugin Creator

Platform

Re: How to Make Tunnels?

#6

Post by yusuf8a684 »

Building a tunnel that climbs up or goes down from a huge hill is a big war with fails and glitches
The Internet Addict

I can't define my self time to time... Just do not %100 trust me. Texting that honestly...

Know your friends well, enemies

Bumbum
Settler
Reactions:
Posts: 2
Joined: Tue Apr 14, 2020 21:25
Plugins: Show

Re: How to Make Tunnels?

#7

Post by Bumbum »

mdk_813 wrote:
Sun Jun 09, 2019 0:32
Hm, it doesn't seem to be as easy as in your drawing...
After a lot of trial and error I came up with this result (see below). Sometimes I had to start the tunnel 2 tiles from the slope and sometimes 3 tiles from the slope in order to get the tunnel portal. But for some road types (and the rail) I couldn't get a visual connection between the tunnel portal and the road (rail) at all, no matter what I did.
Is there a special trick to it that I should be aware of?


20190609002006_1_1.jpg
I cant seem to get a grip of tunnels im losin my head building one lmao. Does the height of the terrain matters? Im doin mine in a high terrain like i terra formed my terrain maybe 3x higher than normal

Post Reply Previous topicNext topic

Return to “Game Discussion”