Page 2 of 5

Re: Roads

Posted: Sat Jan 13, 2018 23:14
by mdk_813
Thanks, @KoalaGuy !

Re: Roads

Posted: Sun Jan 14, 2018 1:09
by mdk_813
Hm, not quite yet, I'm afraid. The game crashes when I'm scrolling to my custom oneway-road in the road menu...
Any ideas what causes this crash?
@KoalaGuy @former member ?

Re: Roads

Posted: Sun Jan 14, 2018 2:28
by CommanderABab
One way roads require 64 frames. You may use 16, and repeat 3 more times, like I showed above.

Of course, you might not want to use my handles for the bridge frames,
as this is for tunnel bridges.

Re: Roads

Posted: Sun Jan 14, 2018 2:56
by mdk_813
CommanderABab wrote:
Sun Jan 14, 2018 2:28
One way roads require 64 frames. You may use 16, and repeat 3 more times, like I showed above.

Of course, you might not want to use my handles for the bridge frames,
as this is for tunnel bridges.
Indeed, thanks. I specified the same image three additional times as frames and the crashes are gone now.
The road still doesn't work, though. My cars won't spawn (I used a custom flag both in the car and the spawner building). Don't know why, but nothing happens there.

Re: Roads

Posted: Sun Jan 14, 2018 3:24
by rjroldan1
about the bridge how to customize it?

Re: Roads

Posted: Sun Jan 14, 2018 3:32
by mdk_813
mdk_813 wrote:
Sun Jan 14, 2018 2:56
Indeed, thanks. I specified the same image three additional times as frames and the crashes are gone now.
The road still doesn't work, though. My cars won't spawn (I used a custom flag both in the car and the spawner building). Don't know why, but nothing happens there.
It gets stranger and stranger. Now I got the car to spawn. However, parts of the car's other frames as well as completely unrelated cars (e.g. parts of the S-Bahn etc.) are shown when the car makes a turn :?

Re: Roads

Posted: Sun Jan 14, 2018 10:19
by CommanderABab
Maybe you have "v2" vehicle images and didn't specify that in the code.

Re: Roads

Posted: Sun Jan 14, 2018 17:58
by mdk_813
CommanderABab wrote:
Sun Jan 14, 2018 10:19
Maybe you have "v2" vehicle images and didn't specify that in the code.
Yes, I have a v2-image and I specified "v2"=true in the car JSON, but it doesn't work as intended.

Re: Roads

Posted: Sun Jan 14, 2018 19:48
by mdk_813
Alright, I got it working. The error was caused by a superfluous quotation-mark in the specified pixel dimensions of the car frame. :thumbsup:

Re: Roads

Posted: Wed Apr 18, 2018 7:15
by TiarDVaughn
Can someone write a road code for me please? And make the road blue like KoalaGuy did? I'm new to this plugin stuff and I'm very confused.

Re: Roads

Posted: Wed Apr 18, 2018 7:40
by Caliber
TiarDVaughn wrote:
Wed Apr 18, 2018 7:15
Can someone write a road code for me please? And make the road blue like KoalaGuy did? I'm new to this plugin stuff and I'm very confused.
This is the the road code https://theotown.com/forum/viewtopic.php?f=108&t=5661

For blue road ask permision to koala guy if you want to edit his work.

Re: Roads

Posted: Wed Apr 18, 2018 7:42
by TiarDVaughn
I kind-of can't open the file?

Re: Roads

Posted: Wed Apr 18, 2018 21:45
by TiarDVaughn
It won't let me open ".plugin" files. How do I get around that?

Re: Roads

Posted: Wed Apr 18, 2018 22:41
by CommanderABab
TiarDVaughn wrote:
Wed Apr 18, 2018 21:45
It won't let me open ".plugin" files. How do I get around that?
Ask the author of the .plugin file.

Re: Roads

Posted: Thu Apr 19, 2018 3:04
by FranchuFranchu
.plugin files are used by authors who don't want people to see their code

Re: Roads

Posted: Thu Apr 19, 2018 18:36
by TiarDVaughn
I'm so confused. This is all so frustrating. I don't know how other people figure it out within hours when I can't even get past the basics.

I tried downloading Pixly and QuickEdit, still don't know what I'm doing!

*frustrated, dramatic scream*

Re: Roads

Posted: Fri Apr 20, 2018 4:00
by Brody Craft
Believe in yourself...

Re: Roads

Posted: Fri Apr 20, 2018 4:21
by Caliber
Im also on your problem on the past months. And i realized that i can.

Getting Started.
https://theotown.com/forum/viewtopic.php?f=41&t=2965

Building template.
http://www.theotown.com/forum/viewtopic.php?f=41&t=3207

Re: Roads

Posted: Mon Apr 30, 2018 17:30
by -LeoLeo-
Excuse me, is the in-game bridge texture 'steal'able? ('cause I want to same some space for users)
If so, what ID?


@Lobby

Re: Roads

Posted: Mon Apr 30, 2018 18:13
by JustAnyone
Not sure.
Just use this code which is @Lobbu's

Code: Select all

"bridge frames":[
          {"x":512,"y":96,"w":32,"h":48,"count":12},
        {"x":896,"y":214,"w":32,"h":26,"count":4},

          {"x":512,"y":96,"w":32,"h":48,"count":4},{"x":896,"y":96,"w":32,"h":48,"count":4},{"x":768,"y":96,"w":32,"h":48,"count":4},
        {"x":896,"y":214,"w":32,"h":26,"count":4},

        {"x":512,"y":144,"w":32,"h":48,"count":12},
        {"x":896,"y":214,"w":32,"h":26,"count":4},

          {"x":512,"y":144,"w":32,"h":48,"count":4},{"x":896,"y":144,"w":32,"h":48,"count":4},{"x":768,"y":144,"w":32,"h":48,"count":4},
        {"x":896,"y":214,"w":32,"h":26,"count":4},

        {"x":512,"y":192,"w":32,"h":48,"count":12},
        {"x":896,"y":214,"w":32,"h":26,"count":4}
      ],