A bug i found.

Do you have any issues? Don't hesitate to tell us about it.
User avatar
PresidentSmith609
Metropolitan
Reactions:
Posts: 115
Joined: 25 Mar 2021, 13:27
Location: India
Plugins: Showcase Store
Version: Beta
Contact:

A bug i found.

#1

Post by PresidentSmith609 »

Like 40-60%, when there is a fire and i try to dispatch fire brigade, the game freezes to infinity. To play, i need to close the game and reload it. the problem is happening for a week. My game is updated and i am plying Theotown for 4 years. Please fix the bug. The same is happeneing with SWAT but not with Garbage Trucks.

User avatar
AZULqwertz
Settler
Reactions:
Posts: 3
Joined: 09 Apr 2023, 04:51

Re: A bug i found.

#2

Post by AZULqwertz »

I have a different bug but it is also about dispatching services. I cannae dispatch Fire Brigade to the yellow area we see. The same happened with garbage trucks but it didn't happen with the ambulance.

User avatar
ArthurJ22
Small-town resident
Reactions:
Posts: 34
Joined: 26 Oct 2020, 06:43

Plugin Creator

Platform

Re: A bug i found.

#3

Post by ArthurJ22 »

Do you have any plugin related to firefighters or police/swat?

The most likely thing is that you should indicate more details such as which game version you have, does the game give you a crash report?.

If so, you should show the crash.txt, log.txt and out.txt files which can be found in your TheoTown directory on the filesystem.
Show
If you don't know where to look for them:
TheoTown files are located under such directories:

- Windows: C:\Users\\(insert username)\TheoTown **or** %USERPROFILE%\TheoTown
- Linux: ~/TheoTown
- MacOS: /user/TheoTown
- Android: /storage/emulated/0/**Android/data/info.flowersoft.theotown.theotown/files**
If you can't access the game files through these directories, the game has a built-in file manager accessible from the region view menu.

Btw, if you can figure out the steps that consistently crash the game (step-by-step), it would be very helpful. This way, the developers can replicate the error on their own and try to fix it.

Or, they might be able to tell you what the problem is so you can fix it on your own, since it seems to be an uncommon issue.

User avatar
PBbunnypower
Townsman
Reactions:
Posts: 65
Joined: 26 Aug 2022, 11:49
Plugins: Showcase Store
Version: Beta

Plugin Creator

Platform

Re: A bug i found.

#4

Post by PBbunnypower »

check your road connections to see if they are properly connected

User avatar
Mendel Group
Inhabitant of a Country
Reactions:
Posts: 944
Joined: 07 Apr 2024, 05:18
Location: नागपुर
Plugins: Showcase Store
Contact:

Re: A bug i found.

#5

Post by Mendel Group »

PBbunnypower wrote:
12 May 2024, 13:19
check your road connections to see if they are properly connected
The buildings were well connected.

User avatar
SomeguyFromGoa
Small-town resident
Reactions:
Posts: 25
Joined: 13 Mar 2024, 13:02

Re: A bug i found.

#6

Post by SomeguyFromGoa »

How are you so sure his buildings were well connected?

User avatar
Mendel Group
Inhabitant of a Country
Reactions:
Posts: 944
Joined: 07 Apr 2024, 05:18
Location: नागपुर
Plugins: Showcase Store
Contact:

Re: A bug i found.

#7

Post by Mendel Group »

I know him. He is my friend. We like to play on a private online region. I sometimes visit his cities and he visits mine.

User avatar
PresidentSmith609
Metropolitan
Reactions:
Posts: 115
Joined: 25 Mar 2021, 13:27
Location: India
Plugins: Showcase Store
Version: Beta
Contact:

Re: A bug i found.

#8

Post by PresidentSmith609 »

ArthurJ22 wrote:
12 May 2024, 08:44
Do you have any plugin related to firefighters or police/swat?

The most likely thing is that you should indicate more details such as which game version you have, does the game give you a crash report?.

If so, you should show the crash.txt, log.txt and out.txt files which can be found in your TheoTown directory on the filesystem.
Show
If you don't know where to look for them:
TheoTown files are located under such directories:

- Windows: C:\Users\\(insert username)\TheoTown **or** %USERPROFILE%\TheoTown
- Linux: ~/TheoTown
- MacOS: /user/TheoTown
- Android: /storage/emulated/0/**Android/data/info.flowersoft.theotown.theotown/files**
If you can't access the game files through these directories, the game has a built-in file manager accessible from the region view menu.

Btw, if you can figure out the steps that consistently crash the game (step-by-step), it would be very helpful. This way, the developers can replicate the error on their own and try to fix it.

Or, they might be able to tell you what the problem is so you can fix it on your own, since it seems to be an uncommon issue.
The only plugins for firefighter/swat are releting to deco items only.
The version is v1.11.54a (11154)
No crash report is displayed. The game just freezes when i try to dispatch. I can't move the screen or press any buttons. I faced the problem in multiple maps.
How i found the error:-
There is fire
I open the dispatch menu
Click on fire in the menu
Then press on the city when there is fire
The game freezes.

User avatar
Mendel Group
Inhabitant of a Country
Reactions:
Posts: 944
Joined: 07 Apr 2024, 05:18
Location: नागपुर
Plugins: Showcase Store
Contact:

Re: A bug i found.

#9

Post by Mendel Group »

AZULqwertz's problem is he just cannot dispatch. When he clicks, for a millisecond he sees a point but it disappears immediately and no response comes from the Fire Department.

User avatar
PBbunnypower
Townsman
Reactions:
Posts: 65
Joined: 26 Aug 2022, 11:49
Plugins: Showcase Store
Version: Beta

Plugin Creator

Platform

Re: A bug i found.

#10

Post by PBbunnypower »

What if they press a building on fire almost right next to the firestation, does that help?

User avatar
LightBlue
TheoTown Veteran in Pension
Reactions:
Posts: 1028
Joined: 13 Feb 2022, 12:34
Location: 🦈🐊
Plugins: Showcase Store
Version: Beta
Contact:

Platform

Re: A bug i found.

#11

Post by LightBlue »

i think this topic must be in problems and errors
viewforum.php?f=36

User avatar
Mendel Group
Inhabitant of a Country
Reactions:
Posts: 944
Joined: 07 Apr 2024, 05:18
Location: नागपुर
Plugins: Showcase Store
Contact:

Re: A bug i found.

#12

Post by Mendel Group »

I cannae move the topics around.

Post Reply Previous topicNext topic

Return to “Problems and Errors (bugs)”