More plugin texture size

Learn here how to create and use plugins.

Moderator: Plugin Moderators

User avatar
Lobby
Developer
Reactions:
Posts: 3612
Joined: Sun Oct 26, 2008 12:34
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

More plugin texture size

#1

Post by Lobby »

Problems with texture space for your plugins?

With version 342 you will get doubled texture size - that means 2048x2048 pixels - unless you're using a language whose characters use too much space (currently Japanese and Chinese)(448).

:66:
Now, the game allocates more texture space dynamically once the primary texture space fills up. More textures have the disadvantage of possible performance impact, but hey, it's better than not being able to use all of the plugins that you like at the same time :lol:

Right now, the pt console command only shows the last allocated plugin texture.
=^._.^= ∫

User avatar
Brody Craft
Inhabitant of a Infinity
Reactions:
Posts: 8035
Joined: Tue Jan 24, 2017 11:15
Location: SE Asia
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Re: Doubled plugin texture size

#2

Post by Brody Craft »

*Japanese and Chinese Crying*
When you get to be called a Board Index because you are too good.>:3

User avatar
Bearbear76
Former Bearbear65
Reactions:
Posts: 5296
Joined: Fri Feb 10, 2017 14:53
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Plugin Creator

Re: Doubled plugin texture size

#3

Post by Bearbear76 »

Lobby wrote:
Tue Sep 12, 2017 12:37
Problems with texture space for your plugins?

With version 341 you will get doubled texture size - that means 2048x2048 pixels - unless you're using a language whose characters use too much space (currently Japanese and Chinese).
So what's the mechanics behind this

Removing unnecessary fonts?
And that's half of the whole texture space :bb
ImageJust my opinion

User avatar
Lobby
Developer
Reactions:
Posts: 3612
Joined: Sun Oct 26, 2008 12:34
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Re: Doubled plugin texture size

#4

Post by Lobby »

I preserve 1024x4096 pixels just for rendering all characters in all fonts that might be needed. The space actually needed however can differ dramatically. E.g. for English all the characters fit into a 1024x1024 pixel window. So I can use the left space for something else, for plugins for example :)
=^._.^= ∫

User avatar
Josh
Graphic designer
Reactions:
Posts: 2223
Joined: Sat Mar 11, 2017 19:20
Location: The Netherlands
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Plugin Creator

Re: Doubled plugin texture size

#5

Post by Josh »

Cool! More plugins :)
TheoTown player since update 1.1.50

Creator of Aldorria, Covinton Empire, West Country, Sunnydale

User avatar
Bookeric
Inhabitant of a Universe
Reactions:
Posts: 4986
Joined: Fri Feb 10, 2017 17:40
Plugins: Show

Platform

Re: Doubled plugin texture size

#6

Post by Bookeric »

Brody Craft wrote:
Tue Sep 12, 2017 12:44
*Japanese and Chinese Crying*
*Stare weirdly at East German in 1984*
h
...Goodbye Stefan, You always be number one 1975-2018

User avatar
CommanderABab
AB
Reactions:
Posts: 8984
Joined: Tue Jun 07, 2016 21:12
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Plugin Creator

Re: Doubled plugin texture size

#7

Post by CommanderABab »

Fireout wrote:
Tue Sep 12, 2017 15:02
Brody Craft wrote:
Tue Sep 12, 2017 12:44
*Japanese and Chinese Crying*
*Stare weirdly at East German in 1984*

stare here >>Image
Image

User avatar
Lobby
Developer
Reactions:
Posts: 3612
Joined: Sun Oct 26, 2008 12:34
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Re: Doubled plugin texture size

#8

Post by Lobby »

world_usage.png
world_usage.png (261.9 KiB) Viewed 3077 times
An illustration about how it works :teach
=^._.^= ∫

User avatar
Brody Craft
Inhabitant of a Infinity
Reactions:
Posts: 8035
Joined: Tue Jan 24, 2017 11:15
Location: SE Asia
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Re: Doubled plugin texture size

#9

Post by Brody Craft »

Why does it only have ghat much space?
When you get to be called a Board Index because you are too good.>:3

User avatar
Lobby
Developer
Reactions:
Posts: 3612
Joined: Sun Oct 26, 2008 12:34
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Re: Doubled plugin texture size

#10

Post by Lobby »

Because of the hardware in your phone. This texture is hold in the fast memory of your GPU. To make it bigger isn't supported by many GPUs and to use multiple textures is slower than accessing only one texture (and may not fit into graphic memory).

For some reason phone manufacturers normally don't promote the VRAM of their phones.
=^._.^= ∫

User avatar
Brody Craft
Inhabitant of a Infinity
Reactions:
Posts: 8035
Joined: Tue Jan 24, 2017 11:15
Location: SE Asia
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Re: Doubled plugin texture size

#11

Post by Brody Craft »

They are money hunters i guess :lol:
When you get to be called a Board Index because you are too good.>:3

User avatar
Lobby
Developer
Reactions:
Posts: 3612
Joined: Sun Oct 26, 2008 12:34
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Re: Doubled plugin texture size

#12

Post by Lobby »

I rearranged some things. Now the statement holds true for Chinese and Japanese, too.
=^._.^= ∫

User avatar
Lobby
Developer
Reactions:
Posts: 3612
Joined: Sun Oct 26, 2008 12:34
Plugins: Show
Version: Beta

Platform

Re: Doubled plugin texture size

#13

Post by Lobby »

Things have changed a bit :66:
=^._.^= ∫

User avatar
byxxiaonanhui
Inhabitant of a Megacity
Reactions:
Posts: 196
Joined: Mon May 04, 2020 9:19
Location: Shijingshan Beijing China
Plugins: Show

Platform

Plugin Creator

Re: Doubled plugin texture size

#14

Post by byxxiaonanhui »

Lobby wrote:
Sat Mar 17, 2018 18:35
I rearranged some things. Now the statement holds true for Chinese and Japanese, too.
As a Chinese, I'm so happy!
I'm a Chinese 12-years-old student so I use Grammarly to check my grammar.
I love to play Theo Town, though I can't use Google Play, I download it on Github, so please tell the developer to update on it often.

Post Reply Previous topicNext topic

Return to “Tutorials and Documentation”